DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİ ARALIK AYI

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yürütülen Dilimizin Zenginlikleri Projesi; okullarda yapılacak söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını, buna bağlı olarak da dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini amaçlamaktadır.

Dilimizin Zenginlikleri Projesi aralık ayı çalışmaları kapsamında okulumuz öğrencileri ve Türk dili ve edebiyatı öğretmenleri İrfan ELBİSTAN, Mustafa Arif KILIÇ ve Neriman KAÇMAZ tarafından Safahat okumaları yaptırılmış, Safahat Sözlüğü’nden mülhem en iyi cümle, afiş cümle yarışmaları yapılmış ve bu cümleler sınıf panolarında paylaşılmış, seçilen afiş cümle ile öğrencimiz ilçe geneli yarışmaya katılmıştır. Mehmet Akif ERSOY’un ölüm yıldönümü münasebeti ile “Türk’ün Özü, Akif’in Sözü” temalı pano hazırlanmıştır. Öğrenci ve öğretmenlerimize emeklerinden dolayı teşekkür ediyoruz.

28.12.2023 72

28-12-202328-12-202328-12-202328-12-202328-12-2023